tirsdag den 15. november 2011

Hot tomatsuppe med grøn pebersalsa og parmesankiks..

Her er gårdagens aftensmad. Jeg havde endelig overskud til at hygge med maden, da jeg ikke har mit fritidsarbejde mere, og kan nu koncentere mig om manden min, hjemmet og skolen. Så vi skulle have en dejlig varm suppe, nu hvor man også har en lille snotnæse.. :)


Det var en dejlig nem opskrift, men hvor den dog smagte godt. :) Vildt lækkert med en god varm suppe, med et frisk pust i form af den grønne pebersalsa.

Opskriften er Magasinet Mad!, nr. 09-2011. Jeg havde dog glemt at købe nogle af tingene, så jeg brugt almindelig persille istedet for bredbladet persille, samt jeg brugte citronsaft istedet for revet skal. I får opskriften som det står i magasinet. :)

Hot tomatsuppe med grøn pebersalsa og parmesankiks, 2 pers.:

1 lille rød chili.
2 tsk Arla Kærgården, steg og bag.
1 stk stærk paprika.
½ liter toscansk Tomatsuppe fra Arla.
Godt brød.

Grøn pebersalsa:
1 grøn peberfrugt.
1 fed hvidløg.
1 håndfuld bredbladet persille.
fintrevet skal af 1 citron.

Parmesankiks.
25 g friskrevet parmesan.

Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chilien groft, så du har ca. ½ tsk hakket chili. Opvarm en gryde med Arla Kærgården steg og bag og svits chili og paprika ved svag varme i 1 minut, uden det tager farve. Tilsæt tomatsuppen, og varm det hele godt igennem under oprøring.
Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl og hak persillen. Riv citronskallen fint. Bland de nævnte ingredienser sammen.
Tænd ovnen på 250 grader, og læg bagepapir på en bradeplade. Fordel parmesanosten i 2 lange strimler (5 x 20 cm) på bagepladen, sæt den i ovnen, og bag i 5-7 minutter, til osten er smeltet og let gylden. Løft parmesankiksene af pladen med en paletkniv, mens de stadig er varme, og lad dem køle af.
Anret suppen i skåle, top med pebersalsa, og server straks med parmesankiks og brød.

Velbekommen.. :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar